Den autentiske kvinde anno 2014

Vi taler meget om det.

Autencitet

Om at vise og være vores sande JEG – nøgne ansigt. Om hvordan det påvirker andre, når vi er hudløs ærlige og viser vores hele JEG – ikke kun de glade fotos på facebook og instagram – men også de mere barske og rå sider af os selv.

I en tid med photoshop og andre forskønnende muligheder på fotos, er der også kommet en tendens til, at vi skal vise fotos af os selv uden makeup og filter (her tænker jeg primært på kvinder – mændene tager i disse tider med glæde close up’s af deres snarlig ankomne overskæg).

Bevares, jeg er selv hoppet på den og har sat et foto på mig selv uden makeup i en “god sags tjeneste”.

Men gør det mig mere ægte – mere autentisk?
Næppe.
Gør læbestift og rouge mig mindre autentisk?
Næppe.

Handler det ikke dybest set om, hvordan du HAR det – ikke om du smører det ene eller andet i ansigtet eller hvor meget du photoshopper dig selv? Jeg har da bidt mærke i, at der er kvinder på skærmen i bedste sendetid, som kan være fyldt op med både det ene og andet – og stadig virke ganske autentiske – og så på samme tid set kvinder, som forsøger at være så nøgne og ærlige og autentiske – men som fremstår stik modsat, fordi der er et eller andet, der mangler i øjnene.

Jeg tror på, at din grundfølelse vil afsløre sig selv – uanset om du har makeup på eller har photoshoppet dig selv til ukendelighed.

Jeg tror på, at dine omgivelser ikke lader sig narre. Mascara eller ej.

Jeg tror på, at du kan virke nok så lykkelig udenpå – men hvis du er ulykkelig inden i, så vil dine nære mærke det. Før eller siden.

Så hvad er det jeg forsøger at sige?

Vær dig selv

Det har jeg sagt 1000 x før på min blog – så intet nyt under solen der…

Tillad dig, at være dig selv og find ro med det. I sidste ende er det dig, der afgør om du er autentisk eller ej – med eller uden makeup – med eller uden botox og photoshop – det er ikke et blad, opskrift, foto på facebook der afgører om du er autentisk. Det gør du selv – det er en følelse i dig.

Følg JETTE BLOK

Skriv en kommentar