Musikken flyder…Om at gøre det du allerbedst kan lide – og gøre det igen og igen… 

Jeg besluttede ved udgangen af 2013, at 2014 skulle være fyldt med musik. 2014 er ved at rinde ud og mere end 15 koncerter i 2014 er gået. Missionen er fuldført.

Musik gør mig godt.
Musik løfter, rører, bevæger og glæder.
Musik giver mig smil på læben – og tårer i øjnene – på den gode måde.
Helt ind i sjælen.

Kort inde i 2014 opdagede jeg en sanger på den danske sanghimmel, som jeg besynderligt nok ikke før har lagt mærke til. Det startede til en lille koncert i Pumpehuset, hvor der var ganske få mennesker, sangeren og en guitarist. Det var helt fantastisk. Akustisk. Enkelt. Ægte. Der skete noget i mit den dag. Noget blev vækket.

Som teenager (jeg har i dag passeret de 40, så vi er tilbage i 80’erne) kærestede jeg med en diskjokey. Jeg elskede musik og havde en CD samling større end de fleste og det gjorde ikke lykken for musik mindre, at være kæreste med en diskjokey. Sparrepengene blev brugt på musik og koncerter. Musikken, der flød ud af mine højtalere, var Whitney Houston, Michael Jackson, Janet Jackson, Donna Hathaway, Prince, Sting, Sheena Easton, Anita Baker – stemmer bløde som smør, talent med talent på, beats så de gik i hjertet – og ganske tit også med bevægelser og moves, der inspirerede mig på dansegulvet. Som årene er gået har glæden holdt ved – absolut, men ikke i samme grad som dengang. Jeg mærkede savnet tydeligt i 2013 – og derfor blev beslutningen om mere musik i 2014 taget.

Så når jeg i fredags for 6 x i år så min nye yndlingsstemme på den danske scene, handler det om musikken. Det handler om min glæde, som er blevet vakt i 2014 og ført til helt nye højder takket være ham. Tekster, som er enkle og alligevel går direkte i hjertet og giver mening.  Ægthed.

Jeg har faktisk ikke haft det sådan før med nogen, siden good old days med Michael Jackson og især også Anita Baker, Sting og Prince – alle jeg har været så heldig at opleve live.

Jeg bliver så glad i låget af mennesker, som kan synge – og som gør det – hvor jeg kan mærke på tilskuerrækkerne, helst forreste, at de lever og ånder for musik.

Så derfor TAK. Og en EKSTRA tak for, at de sidste 2 koncerter indeholdt unikt krymmel på flødeskummet – i form af en helt fantastisk dansk sangerinde herhjemme, som heldigvis kommer mere og mere FREM i stedet for at være backup. Jeg har ventet på hendes deltagelse siden første koncert i Pumpehuset – for hun synger den anden part i duetten Kærlighed og Krig, som er på top 3 i mit hjerte. Jeg fik en personlig hilsen fra hende efter koncerten – at hun kunne se, at jeg blev rørt og bevæget – at det gav hende god energi, at se mig nyde musikken – så blev jeg lige rørt igen. TAK.

Så hvorfor fortælle dig alt det her?
Er jeg bare en forvokset teenager?
Måske.

Måske jeg blot har lyst til at inspirere dig til at gøre det du har lyst til – tit – uanset hvor fjollet folk mener du så er.

Skab glæde i dit liv – nyd det du nyder – og slip dig selv løs.
Beslut det nu – gør det nu.  

Tak for sangen. Tak for musikken. Tak for vækkelsen. Vi ses snart igen.

Følg JETTE BLOK

Skriv en kommentar