MAN SLÅR SIG PÅ DIG !!!

MAN SLÅR SIG PÅ DIG !

3 gange den forgangne uge, har jeg hørt den sætning. 3 gange nævnt af kvinder, til kvinder, i en situation, hvor min klient, i følge den anden, havde stukket næsen lidt frem & var lidt for klog og larmende.

Jeg har aldrig hørt mænd sige det til mænd eller kvinder og vågnede derfor i dag med denne refleksion og undren.

For mig handler det om, at den, som i følge disse kvinder, slår sig, har det som Carl Jung ville kalde en #Skygge, på den person, som der udskammes med et:

Man slår sig på dig !

SKYGGER

En Skygge handler om, at en person har en #adfærd og #karakteristika, som vi ikke selv indeholder, men måske dybt inde godt kunne tænke os eller vi afskyer.

At være en, der fx står frem i en flok og fortæller sin mening – eller for den sags skyld, være den, som er hamrende ligeglad med, om vi går til højre eller venstre, kan #trigge andre, som i deres adfærdskasse, ikke må/kan agere sådan.

Så trigges vi og set fra min stol, handler det ikke om, at personen, man “slår sig på”, nødvendigvis skal forandre sig – men at den, som tilsyneladende slår sig, skal kigge ind og gå på opdagelse i, hvad og hvorfor der trigges.

Det er selvfølgelig en belejlig konklusion at drage, da jeg selv første gang tilbage i min studie tid til #psykoterapeut også hørte de, i mine ører, skrækkelige ord.

De kom fra en underviser, som meget tydeligt led af frustration over min spørgelyst og viden, som gang på gang udfordrede hende.

Når jeg lægger 50-60.000 om året, så forventer jeg at lære noget – og ja, jeg er måske lidt af en SpørgeJørgen og tog ikke bare alt for gode varer. Så den pågældende underviser blev af mig ikke sat op på en piedestal; og det frustrerede hende meget tydeligt. Selvom underviseren forsøgte at inddrage en anden deltager i, at nogen slog sig på mig, så, set fra min stol, slog hun sig nok selv mest . . .

Underviseren havde i mine øjne en kæmpe Skygge på mig; oplevede at miste sin autoritet og jeg var besværlig at have med at gøre, for jeg åd ikke bare det, som kom ud af hendes mund.

Hun var dygtig til at forsøge at gøre mig forkert og da det ikke rigtig bed på mig, at nogen i følge hende, slog sig, gik hun videre til, at jeg ikke græd nok på uddannelsen.

Alt for at gøre mig forkert eller få en reaktion.

Fremfor at kigge ind.

Det kan være så let, at pege UD, når du rammes af noget INDENI. Det bedste er dog, at takke den person, du står overfor og gå på opdagelse i, hvad der sker i dig. Når vi trigges af andre, er der ALTID en læring at hente.

Fx har jeg af andre lært, at det er ok engang imellem, at være lidt ligeglad, at sige nej, at undlade at tage telefonen, at ikke være til rådighed 24/7.

SÅ HVAD GØR DU?

Så kig IND og ikke UD, når du oplever at blive trigget.

Spørg dig selv: hvor har jeg lært, at den adfærd ikke er ok?

  1. Er der fordele ved den adfærd?
  2. Hvorfor afskyer jeg den adfærd?
  3. Er der situationer, hvor jeg måske kan gøre gavn af bare 10% af den adfærd.

KIG IND og undlad at udskamme et andet menneske, blot fordi de kan noget andet end dig. Skygger er blandt andet nogle af de områder vi dykker med i, i Goa til november.

Du er velkommen med mig til en rejse ud i verden og ind i dig og give dig selv et større dansegulv at leve på.

Rigtig god søndag . . .

JETTE BLOK

ps og for god ordens skyld, skriver jeg i ovennævnte ikke om volds m/k, mordere og andre dybt personlighedsforstyrrede mennesker – dem behøver du ikke lære af.

pps det nævnte uddannelsessted er ikke det sted, som jeg i 2020 dimitterede fra.

Foto er fra SpiritMiracle

Følg JETTE BLOK

Skriv en kommentar