SAMhørighed eller AFstand?

Tit, når jeg har mennesker i forløb, så udvikler de sig ofte i en mere stejl, positiv læringskurve end mange af dem, de omgiver sig med i deres hverdag.

Ofte har disse mennesker en partner derhjemme, familie, børn, venner og omgangskreds – ligesom du og jeg – og alle disse mennesker rundt om min klient præges af, at min klient pludselig stikker lidt af (umiddelbart positivt) udviklingsmæssigt.

Jeg oplever fra tid til anden behov for (ja, mit behov), at understrege overfor mine klienter, at de skal huske, at de kommer hos mig og de bliver klogere, lærer deres mønstre og benspænd bedre at kende og derfor er det vigtigt, at menneskerne omkring dem også på en eller anden vis, som oftest, er en del af den proces på et eller andet tidspunkt. Ikke at du skal afgive referat efter hver session – omvendt heller ikke, at terapilokalet bliver et hermetisk lukket rum.

Det rum, som vi 2 deler, er stadigvæk DIT rum, som DU udvikler dig i, på DINE præmisser – bare husk, at jorden drejer stadigvæk derude og du skal forvente, at mennesker vil reagere på, at du ændrer dig.

Så hav den opmærksomhed med dig, når du begynder på et forløb, vær åben i en grad, som du selv er tryg med, så du ikke taber dem omkring dig, (medmindre det er formålet).

At blive opslugt og begejstret af et nyt job, terapiforløb, uddannelse, ny kærlighed – hvad som helst, der pludselig tager meget af din tid, åbner jo også for risiko for, at dem omkring dig hægtes af.

I sidste ende, så fungerer de fleste mennesker bedst med at være en del af en eller anden mere eller mindre stabil flok. En flok kan se ud på mange måder, have mange størrelser, farver, former og formål.

Så vær opmærksom på den flok, når du går i gang med selvudvikling og opmærksom på, at din fart kan være så hurtig, at du måske bliver endnu mere alene bagefter, end da du startede. Det er, i mine øjne, ikke formålet med at blive klogere på sig selv. Tværtimod skulle du gerne blive endnu bedre i de relationer, som du ønsker at have samhørighed med.

#jetteblok

Følg JETTE BLOK

Skriv en kommentar