Fællesterapi er et begreb, som jeg selv har opfundet.
Jeg oplever jævnligt, at mennesker kan have stor gavn af, at invitere et andet menneske ind i terapirummet. Det kan være en forælder, en søskende, en ven, partner, barn eller en helt anden.
At skabe et trygt rum sammen med en uvildig 3. person, er en proces, som alle burde prøve. At tage en relation så kærligt alvorligt er for mig tegn på et sammenhold og ønske om fælles forståelse.
Der sker så mange fine ting, når vi er i et rum på denne måde. I får hjælp og støtte til både at italesætte og nogle gange oversætte det, som er på spil.
Du kan læse lidt om konflikter & hjernen lige her.
Fællesterapi indeholder også tit et drys af konflikthåndtering eller mediation og netop her, kan det være af ekstra positiv betydning, at der sidder en 3. med i rummet.

Træd ind i rummet
Fællesterapi. At tage sine relationer så alvorligt, er set fra min stol en gave. At ønske at blive forstået – formidlet sine tanker og følelser – er så fin en vej, som jeg ville ønske mange benyttede sig af.
“Dine relationer kan ikke vide, præcis hvordan du har det – før du siger det højt og nogle gange med en oversætter i rummet. Dine relationer har deres eget filter og lytter til dig gennem det filter. Lad os nænsomt fjerne de filtre og forstå hinanden bedre”.
/ Jette Blok
Nogle gange taler vi lidt et forskelligt sprog. Netop der, kommer fællesterapi ind – for så har vi en i rummet, som forstår begge sprog. En person, som ikke er farvet af følelser, som vi oftest selv er.
Jeg oplever mange, som efter en periode med egenterapi eller coaching, at de ønsker at invitere en relation ind i rummet. I de situationer gør jeg mit ypperste for ikke at tage parti. Det er vigtigt for mig, at du ved det, for når I er 2 i rummet, så er jeg der for jer begge.
Vi ses til fællesterapi, som kan foregå både hos mig i min praksis og på en lokation, som passer jer.
Følg JETTE BLOK