INDIEN tur-retur

India

I 2013 tog jeg for første gang i lang tid på en længere rejse alene uden familien. Jeg fløj til Indien og tog på yoga retreat. Dage fyldt med yoga, meditation, sol, varme, ayurvedisk mad, kropsbehandlinger og god energi.

Da 2013 rindede ud, kunne jeg mærke, at det var tid til endnu en rejse. I onsdags, kom jeg hjem efter endnu et dejligt ophold på det samme fantastiske yogacenter.

I 1994 var jeg også i Indien. Backpack’ede i 6 måneder i Asien – i en søgen efter stilhed. Da jeg kom hjem gik jeg kort tid efter en tur i skoven, satte mig ned. Nød stilheden og smilede af mig selv over, at det jeg havde rejst så langt for, var lige i min baghave.

Det jeg fandt i 2013 og igen i år er dog ikke lige i min baghave. Jeg er et andet sted i livet nu – hvilket kærligt minder mig om, at hver ting sin tid. Med alt i øvrigt. Ikke kun oplevelser, men også mennesker. Jeg har før herinde skrevet om, at dem, du omgiver dig med, præger dig. På godt og på ondt. Vælg derfor nænsomt både rejse og rejsepartnere i livet.

Turen til Indien i år var anderledes end sidste år. Jeg følte en helt anden grad af tryghed og frihed, da jeg havde været på yogacentret før. Jeg faldt så hurtigt ned i gear og kunne suge al den gode yoga til mig. Min krop responderede i år med slet ikke at blive træt, som sidste år, men bare suge til sig og takke for min venlighed mod den.

At tage på en rejse med sig selv, er for mig en stor glæde. Jeg har en dagligdag, hvor jeg er PÅ rigtigt meget – og det holder jeg rigtigt meget af. Jeg har en dejlig mand, 2 skønne unger, jeg underviser, coacher, går på uddannelse – har et kvindenetværk. Jeg er bestemt ekstrovert af natur, men selv en ekstrovert, kan have brug for at pleje sit introverte ”jeg”. Det gør jeg i Indien.

Jeg lader op. Mentalt og fysisk.
Bliver inspireret. Mentalt og fysisk.
Nyder stilheden – træner mig i stilheden. Mentalt og fysisk.

Reflekterer over året der gik og mennesker omkring mig.

Det er en gave at få lov også af sin familie til at tage af sted. Jeg møder mange på min vej, som siger til mig – at det er da dejligt, at I giver hinanden lov til sådan noget derhjemme. Personligt kan jeg ikke se nogen fordele i, ikke at give lov og plads. Så det falder heldigvis ganske naturligt på min matrikel.

På turen mødte jeg igen mange dejlige mennesker. Flere var i Indien for første gang. En mand holdt ferie for første gang i 2½ år. En kvinde besluttede sig for rejsen 3 uger inden flyet lettede. Andre havde været på stedet flere gange før. Alle med en beslutning om, at være venlig og god ved sig selv. At give sig selv den gave, som det er, at tage på et retreat som dette.

Jeg holder også af, at have tæt kontakt til de lokale i området. Lytte til deres historier. Være åben og nysgerrig. Lære…Den smukke indiske kvinde på fotoet var der både i 2013 og igen i år. Julia hedder hun. Vi krammede igen, jeg shoppede igen sharonger – og alt var endnu engang godt.

Så hvad prøver jeg at sige med denne blog?

Rejs med dig selv, hvis du har lyst og mærker en trang.
Giv også dig selv gaver i livet.
Skab rum til dig selv – venlighed til dig selv.
Åbn øjnene.
Vær nysgerrig.

På vej hjem mødte jeg i lufthavnen en buddhistisk munk fra Bhutan, som boede i Danmark. Måske et tegn til den næste rejse. Hvem ved.

Jeg ønsker dig en god rejse – hvor end den går hen.
Udsæt ikke til i morgen, hvad du kan gøre nu.
Livet sker lige her og lige nu.
Du kan det meste – bare ikke nødvendigvis det hele på én gang.

Hvad venter du på?

***

Indlægget blev udvalgt af magasinet Psykologi til deres facebook fanside.

Følg JETTE BLOK

2 kommentarer til “INDIEN tur-retur”

Skriv en kommentar