DEM og OS…

heal-the-world

Jeg har den seneste tid fundet mig selv i at blive fanget i debatter om DEM og OS.

Så meget snak om DEM og OS.

Finder også mig selv i debatter om våben eller ikke våben.
Om frygt eller ikke frygt.

Mit svar er tit – lad os starte med kram. Det bliver der smilet en del af. Jeg smiler med. Det virker så naivt. Jeg ved det godt, men hvor jeg dog ville ønske, at vi startede et andet sted, end vi så ofte gør.

Lad os starte med et kram.
Kig her … nogen er faktisk allerede startet…
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=aysp_WdaNFA]

Som et demokratisk samfund med udprægede gode og sunde værdier, er det også vores ansvar, synes jeg, at vise det vi mener. At VÆRE vores værdier. At walk the talk.

For tiden er der dog så meget frygt i medier og de så småt begyndende valgkampagner.

Alt det vi skal frygte.
Vores penge.
Vores job.
Ytringsfrihed.
Liv.
Velfærdsstat.
De fremmede.

Der føres kampagner på, hvad de andre gør galt – i stedet for, hvad man selv gør GODT.

Hvis blot det var sort hvidt, ville det gøre det hele meget lettere – men det er mennesker vi taler om – og jeg undres gang på gang over, at vi som danskere er så bange for at miste danskheden. Hvis vi nu alle rent faktisk lovpriste og VAR danskheden, var det vel ikke så svært at holde fast i. Så mange er DE vel heller ikke?

Jeg tror dog den store udfordring er, at vi med et Folketing, som er blevet mere personificeret de senere år – har glemt de fælles værdier. Derfor vinder et parti (desværre i mine øjne) som DF frem. De italesætter værdier. De walk’er talken. Om man så kan lide dem eller ej. De er efterhånden de eneste, som er klare i spyttet – for de har styr på deres vision, fællesskab og værdier (om man så kan lide dem eller ej).

Jeg ville ønske både den ene og anden BLOK havde mod på at gøre det samme:

Italesætte værdierne. Være værdierne. Give os en vision. En retning. Et fællesskab.

I en tid, hvor mange mennesker har en mening om alt (jeg er bestemt ikke undtaget her) savner jeg meningsdannere. Der er mange meningshavere, men knap så mange meningsdannere. Jeg savner, at vi med syvtommersøm definerer, hvad vi vil som LAND. Som nation. Som fællesskab. Det er måske der, den reelle frygt ligger. De, som truer vores værdier, har et fællesskab. De har en mission. De har værdier. At vi så kan mene om dem, hvad vi vil fjerner ikke det faktum, at de har noget, som vi ikke har – og det er en trussel.

Så hvad om vi startede der. Hvad om vi startede med at definere, hvad vi vil som LAND.
Hvad vores værdier ER.
Hvad vores fællesskab egentlig ER.
Hvad er retningen?

Det tror jeg kunne være ganske fremragende. Det kræver, at de på steder med indflydelse lytter – at de forstår, at de er på arbejde for DANMARK, ikke for en ministerpension eller 15 min. berømmelse.

Kunne vi ikke starte der?

Det tror jeg på.

God søndag.

Følg JETTE BLOK

En kommentar til “DEM og OS…”

Skriv en kommentar