Har du nogen, du kan tale med?

I disse tider, hvor netværk er meget almindeligt, sociale arrangementer, er meget almindeligt – middage med venner er ganske almindeligt, burde det være de færreste, som manglede nogen, at tale med.

Jeg oplever dog alligevel ganske tit, at mennesker mangler nogen at tale med.

At de går med store som små dilemmaer, som de ikke kan vende med nogen.

I en hæsblæsende hverdag, kan vi godt skubbe vores eget behov for at få afklaring bag skranken, for at få fællesskabet til at ske. Men det er lidt ligesom, at ting bliver ved med at dukke op – og beder os om at kigge på dem.

Og hvad gør du så?

Personligt har jeg selv et par mentorer, som jeg bruger, når jeg har brug for at få vendt noget ”neutralt”. Jeg har en coach (ja, selvom jeg selv er coach, har jeg også en) – en person, som ikke har aktier i mig – men som jeg alligevel har en fortrolighed med og kan vende forskellige ting med, dog primært business.

Det har aldrig været meningen, at vi skal klare det hele selv, selvom man godt kan få fornemmelsen af, at det bør man kunne. Mange af dem jeg møder i mit virke, har sat en ære i, i mange år, at kunne klare det hele selv. Det er bare slet ikke nødvendigt.

Så hvis du gerne vil optimere, reflektere – bliver endnu bedre til det du gør, er det en rigtig god ide, at tale med andre om din proces, dine dilemmaer, dit virke – dit liv. Igen, vel at mærke, med nogen, som du ikke har fælles økonomi med, kærlige relationer med – og som ikke lader jeres ”historik” spille ind, når du spørger til en problemstilling.

Mange mellemledere & topledere har allerede i dag en coach/mentor/sparringspartner – en som ikke  er fedtet ind i hverdagen, hverken hjemme eller på jobbet.

Vi behøver ikke klare det hele selv.

Du behøver ikke klare det hele selv.

Vi kan gøre så meget endnu bedre, hvis vi er sammen.

Mind dig selv kærligt om det næste gang du står suppedasen og tænker – det her burde jeg kunne klare selv – eller måske bare reaktivt gør det, for det plejer du jo. Du må gerne bede om hjælp – det er ikke et svaghedstegn – tværtimod. Hverken hjemme eller på jobbet.

2 hjerner tænker bredere og mere kreativt end 1.

Så husk og bed om hjælp – så du kan blive ved med at gøre alt det gode du allerede gør – og hvem ved, måske endda blive endnu bedre…

Gode hilsner

Jette Blok

Ps og ja, naturligvis kan jeg hjælpe dig www.jetteblok.dk

 

 

 

Følg JETTE BLOK

Skriv en kommentar