Udvid din horisont …

Jeg var med min Rotary klub til møde i den store by i går aftes – aftenens hovedtaler var ingen mindre end Inger Støjberg. Hende kan man jo have mange meninger om – men jeg har efterhånden også indset, at hvis jeg møder mennesker i øjenhøjde, så kan det skabe så fine øjeblikke og stunder.

Jeg må sige, at jeg havde en fest og det var et positivt møde og en stor fornøjelse at lære kvinden bag de mange artikler/fordomme/opråb/sociale-medier-bøvser, lidt bedre at kende. Så tak for det.

Jeg har set det ske rigtigt meget de sidste år, at jeg har mødt spændende personer, som jeg ikke nødvendigvis var enig med ALT i, men sagtens kan mødes i respekt MED. Gennem bl.a. Rotary har jeg haft mange talere forbi klubben – som har bragt nye indsigter og indblik i livet – og generelt forsøger jeg at møde mennesker, som ikke nødvendigvis er copy paste mig selv. Det er ret fedt – og bl.a. en af årsagerne til, at jeg netop er medlem af klubben. For at udvide min horisont.

I klubben havde vi tilbage i december besøg af Ronni Abergel, som står bag Menneskebiblioteket og de er netop gået sammen med Heinken for netop at skabe endnu mere fokus på færre fordomme – mere samtale. Se lige videoen her… og jeg har også før skrevet om denne helt fantastiske ide her…

Det gad jeg godt endnu flere derude gjorde. For nøj, der er mange, som bare sidder hjemme i sofaen (med facebook tændt) med deres fordomme – og helst ikke viger fra den position. De sidder fast i deres egen bias omkring, hvordan hverden er – og på den måde, får de sjældent udvidet deres horisont (jeg er med på, at det naturligvis også er en fordom…).

Det er en skam.

Big time.

For alle mennesker har noget på hjerte. Det tror jeg på. Du har noget på hjerte. Din ærkefjende har noget på hjerte. Jeg siger ikke, at vi alle skal favne en kriminel psykopat, visse kategorier falder måske trods alt uden for, men folk skal for mig være virkeligt langt ude, hvis jeg ikke vil møde dem.

Naturligvis kan folk have såret dig så meget, at du tænker, at det gider du ikke bruge tid på – og så længe du så heller ikke BRUGER tid på det, så er det jo også fint. Problemet er bare, at mange bruger tid på det. Jeg læste forleden på facebook om en, der havde mødt en hun ikke brød sig om i en dagligvarebutik – og stadigvæk var irriteret over, at hun pr. refleks var kommet til at sige HEJ. Så bruger du jo tid på det. På personen. På konflikten.

Men tænk, hvis vi alle bare 1 gang om ugen – eller bare start med hver 14. dag – gav os 10 min til at tale med en person, som vi måske normalt ikke ville tale med – uden fordomme og uden modstand og vrede. Hvad ville der så ske. 

Tænk over det…og gå så ud og gør noget ved det. 

JETTE BLOK

www.jetteblok.dk 

Følg JETTE BLOK

3 kommentarer til “Udvid din horisont …”

  1. Kære Jette
    Tak for dine indlæg – sætningen “hvad ville der ske”, har jeg hørt dig sige rigtig mange gange 😊, og jeg kan faktisk høre din stemme, når jeg tøver.
    Tak fordi du deler dig med os

Skriv en kommentar