Er Coaching bare Navlepilleri?

Og er terapi bare endnu værre?

Min mand spurgte mig forleden, hvorfor det egentlig var, at vi på mit psykoterapeut studie skulle igennem SÅ mange egenterapi sessions (1:1) – og mit svar var bl.a., at det jo netop er for, at jeg ikke sidder og projicerer min egen bagage, bias og fordomme over på min klient – og at jeg netop selv har ryddet rimeligt op. Jeg skriver rimeligt, fordi jeg tror egentlig aldrig, at vi bliver færdige med den oprydning.

Men det er den evige debat om det, der rode sig selv i navlen show.

Den evige debat om, hvor vi skal starte. I egen navle, eller i andres.

Forskning viser, at vi FÅR det bedre, af at rode mere i andres – hjælpe andre – og det er jeg sådan set heller ikke i tvivl om. På den korte bane.

Der er vist ingen tvivl om, at det er lettest og mindst krævende at starte i andres navle/liv – så behøver du nemlig ikke kigge ind på din egen bagage, men kan tage dig kærligt af andres og hjælpe dem. Så kan man diskutere, om det så overhovedet er nødvendigt, at rode i egen navle – når jeg nu har det så fint, når jeg roder i andres. Problemet er bare, at de fleste mennesker, som jeg har mødt på min vej – privat og professionelt, før eller siden mærker, at de MANGLER noget.

DEM SELV.

Udfordringen er nemlig, at før eller siden, så kommer vi for langt væk fra os selv – hvis vi primært er ovre i andre. Vi kommer simpelthen for langt væk fra vores egen kerne og kerneværdier – og det er netop derfor, at jeg stadig møder mange mennesker, som har glemt, hvad der egentlig er det vigtige for DEM og hvad der tanker dem op.

Jeg ser SÅ TYDELIGT, når mennesker har været i forløb hos mig at de får:

  • Ekstra overskud
  • Mere livskvalitet
  • Mere glæde i hverdagen
  • Lysere sind
  • Lettere ved at komme i MÅL med drømme og ønsker
  • Mere RO i sindet
  • Knap så meget brug for, at have deres hoved op i måsen på andre
  • Fokus på at vælge TIL i livet og dermed også at vælge FRA – og være god til det
  • Lyst til at tage ansvar for egen lykke

Jeg blev sidste uge interviewet til et online teen medie omkring relationer – klik her og læs, som dræner – og det er bare også for de voksne, så utroligt vigtigt, at du netop HAR fokus på, hvad der dræner dig – og hvad, der giver dig energi OG ikke mindst, at der er en vis balance i skidtet – herunder også, balance i roder i egen og andres navle.

Du har ansvaret for balancen – og det er slet ikke så let, hvis du er kommet væk fra DINE værdier og din kerne.

Hvis du er der og er gået i stå – så ræk ud og bed om hjælp. Forleden så jeg en forretningskvinde spørge netværket til råd om en god coach – og jeg tror der var henved 300 henvisninger til (sikkert) dygtige coaches.

Vi ER mange derude, som supergerne vil hjælpe DIG, med at få bedre balance, mere livskvalitet – og finde de VEJE, som du trives allerbedst på i livet.

Det handler om kemi og tillid – og om at skabe et rum, hvor DU er i centrum og kan folde dig ud – og blive udfordret.

Jeg hjælper & udfordrer dig gerne – hvis du VIL hjælpes og har netop opdateret fine hjemmeside med priser & vilkår – så tag et kig og overvej, om det er NU, at du skal finde DIN kerne og leve lidt mere. Vi kan mødes hos dig, i Birkerød (kontor), Louisiana – eller have en walk & talk – DU bestemmer.

Rigtig god dag.

WWW.JETTEBLOK.DK

Følg JETTE BLOK

Skriv en kommentar