Jeg vil være ligesom DIG !

beyslf

”Jeg vil være ligesom dig” – skrev hun til mig.

Jeg smilede i mig selv – smigret og så alligevel ikke. Takkede for, at hun blev inspireret og lod hende vide, at hun jo skulle finde sin egen unikke vej…

Jeg hører det faktisk tit, nu jeg tænker over det – ikke for at lyde selvfed på nogen måde – jeg glad og taknemmelig for, at jeg inspirerer – men bliver også lidt forundret over dette udsagn. Så nu må det ned i en blog…

Du laver lige præcis det, jeg også gerne vil – og det kan jeg jo også godt – jeg har jo samme baggrund som dig?

Okay …men det gør jo ikke dig, til mig – gør det?

Misforstå mig ikke – jeg deler hjertens gerne rigtigt meget – er bestemt ikke nærig med mig selv…

Det gør dig bare ikke original, at blive ligesom mig.
Det gør dig original, at du er DIG.

Selv i mit eget netværk, oplever jeg venner & veninder, som gerne vil lave det, som jeg laver – og ”Jeg er jo også coach, har arbejdet med HR og undervist”.

Det har du måske – men det gør dig ikke til mig – og mig til dig. Vi er unikke. Heldigvis.

Nu er det jo ikke min coach uddannelse, der gør mig til den, som jeg er. Det er ikke den akademiske uddannelse mange af mine kursister har, der gør dem til det, de er.

Det er en helt anden blanding af kemi, der er i spil der. Det er personlighed, værdier, varme og motivation – omgivelser, oplevelser – L I V E T. Det kan ikke kopieres.

Jeg siger dagligt til de af mine kursister, som er jobsøgende, at de skal finde deres unikke jeg frem. Jeg skal kunne mærke DEM, når jeg læser deres CV og ansøgning.

Til de, jeg har i privat coaching og karriererådgivning, siger jeg ligeledes, at de skal mærke efter og finde dem selv. Bevares, bliv endelig inspireret – det gør jeg så sandelig også selv – men at blive en kopi af en anden, tror jeg ikke er vejen. Mange af dem, mange af os inspireres af, er jo heller ikke kommet dertil, hvor de er – fordi de har kopieret en anden. De har fundet deres egen indre drivkraft – deres unikke ”jeg” og så giver de det ”jeg” fuld gas.

Så i stedet for at søge, at blive som en eller anden – så find ud af, hvem DU egentlig ER.

Find ud af, hvilke værdier DU har, som DU kan sætte i spil ude i den store verden.

Hvor kan DU gøre den forskel, som du gerne vil gøre.

Hvordan kan du gøre den forskel – og ikke mindst, hvorfor vil du gøre den.

Finder du svar på de spørgsmål (og jeg hjælper dig gerne), tror jeg på, at du er på rette vej. Finder du svarene så vil jeg og en arbejdsgiver kunne mærke det i dit CV, på din personlighed, i din ansøgning – på dit sprog – og ikke mindst, jeg vil kunne se det i dine øjne.

SÅ er du en original – en fuldstændig fantastisk en af slagsen – det vil verden kunne mærke og favne – og du vil stråle og hvile i dit dejlige unikke JEG.

Jeg vil ikke lægge skjul på, at det lidt er et mantra for mig:

Be yourself, everyone else is already taken…

Så vær dig selv. Søg inspiration – men vær altid stadig en original …

Følg JETTE BLOK

Skriv en kommentar