Træk vejret – og tag dig selv alvorligt..

Tilbage i 1999 blev jeg så forpustet af en lillebitte cykeltur, at min mand troede, at jeg var døden nær.

I 2009 til en helbredsundersøgelse, kaldte en læge mig for overvægtig og i dårlig form, hvilket min egen læge så modbeviste efter en række forskellige undersøgelser.

Manden min har bemærket, at mine SUK, PRUST og ÅH (både under sex og skænderier) er højere (og mere anstrengte) end de flestes (sorry nye naboer).

Jeg bliver forpustet af at cykle op af den mindste bakke, hvilket jeg aldrig helt har fattet, for mine ben er stærke og det er ikke kroppen, som bliver træt.

I dag fik jeg så konstateret anstregelsesudløst astma. Det forklarer det meste og hvor er det befriende ikke at være en hysterisk kælling, der pruster som en hest på en cykel op af den mindste bakke.

Det er også mega frustrerende, fordi det betyder mere medicin i mit liv.

Jeg tilskriver Yogaen og åndedrætsøvelser, at det ikke er gået helt galt endnu – og jeg derfor kan alt det, jeg kan i dag – og det vil jeg fortsætte med – forhåbentlig med endnu mere LUFT i mit liv fremover.

Recepten lyder også på flere ture til varme lande, som klart er lindrende for min nye tilstand – så jeg lugter allerede flere yoga ferier til de varme lande (kald mig bare ekspert i at finde det positive i enhver situation).

Så hvorfor en blog som denne? Ikke for at få ynk. Men for at fortælle DIG, at hvis du går med ET ELLER ANDET og tænker, der er NOGET galt, så bliv checket i hoved og bagdel. NU.

Jeg har gået med det her skidt i 15 år. Mindst. Har som barn altid haft luftvejs problemer. Så måske er det helt tilbage fra dengang. Jeg har de senere år undret mig over, at jeg kan holde til 10 x så meget yoga i varme tørre Indien, som jeg kan i kølige fugtige DK. Nu giver det mening.

Mening er rart. Selvom det for mig er meningsløst at have noget som helst relateret til astma, når jeg aldrig har røget en smøg. Men et meget røgfuldt hjem som barn og måske gener, der bare hellere vil leve under varmere himmelstrøg, spiller måske ind.

Nu vil jeg suge af min nye dims og checke op på, hvilke yogaøvelser, der er helt perfekte for min nye tilstand – og ønske DIG en dejlig dag.

Følg JETTE BLOK

Skriv en kommentar