Kom hjem … til dig selv…

At praktisere et liv med mindfulness, handler ikke om, hvor mange minutter og timer om dagen, du sidder i ubehagelig lotus stilling med røgelse og Buddha figurer omkring dig.

Det handler om, at komme hjem til dig selv. I dig selv.

Et liv med mindfulness og opmærksomhed giver dig et mere vågent og opmærksomt liv – lidt ligesom, hvis du kigger på et barn, som oplever med en sjælden nysgerrighed, som vi med årene mister en stor del af.

Så hopper vi på det tog alle andre gør – køber det andre gør, går i det tøj, som andre gør – få et job, som andre synes må være det rigtige – og måske endda mest for, at få ros og anerkendelse, for noget vi bliver på et visitkort – fremfor den person vi er.

Naturligvis taler jeg også om mig selv. Jeg ville ikke være min fortid foruden (små dele måske, men ikke de store). Jeg har selv været med på vognen – og havde en fest i mens – indtil jeg for alvor i 2011 vågnede og besluttede mig for, at komme hjem.

At praktisere Buddhas principper og dermed også MBSRs (Mindfulness Based Stress Reduction) principper giver loftshøjde og rum. Nuvel, det er ikke let – og jeg falder bestemt også i jævnligt – men forskellen i dag er, at jeg opdager, når jeg falder i – og kan nå at enten korrigere eller rette en handling.

Principperne er:

  • Ikke dømme
  • Tålmodighed
  • Tillid
  • Ikke stræbe
  • Accept
  • Åbent sind
  • Giv slip

Det kan selvsagt være svært i en hastig hverdag, at efterleve dem alle – hele tiden, men ikke desto mindre, er det vejen til et liv med mere bevidst nærvær – som er det mindfulness søger mod.

Så når jeg guider mennesker og nysgerrige sjæle mod et liv med mere mindfulness – er det ikke blot meditation og åndedrætsøvelser. Det er en rigtig stor del af det – og det hjælper også på vores bevidsthed – men det handler også om din tilgang til livet generelt. Det nytter ikke noget, at du 10-15 min. om dagen er mindful – hvis du ikke er det resten af dagen. Det nytter ikke noget, at du tror at de 10-15 min. om dagen så fixer alt – for det gør det ikke. Det er livslagt arbejde. Livslangt.

Mindfulness kræver en villighed til nysgerrighed, til at undersøge, at være stille – at mærke sig selv og at gå efter, at skabe samhørighed fremfor afstand i A L T i livet – ikke kun hos dig selv, men også i dine omgivelser. Så når mennesker hævder, at mindfulness er et ego trip, så kunne de ikke tage mere fejl…for vi bliver så meget bedre sammen – hvis vi er SAMMEN, når vi er det. Bare tag et møde på en arbejdsplads – hvor mange er rent faktisk nærværende, nysgerrige og har åbent sind… Tænk hvis vi bragte det ind – og jo, det kan sagtens også være ganske effektivt.

Det her handler ikke om, at du skal acceptere ALT i livet og bare være positiv og åben – der er også et punkt, der hedder Giv Slip – og det er mindst lige så vigtigt…

Så da jeg vågnede i morges, fik jeg blot lige trang til dette lille kærlige opråb om, at bringe mere mindfulness ind i dit liv. Mere liv, opmærksomhed og bevidst nærvær – vær der, hvor du rent faktisk er.

Invitationen står åben – resten af livet…

Nyd din dag.

Namaste.

Jette Blok

Menneske, Yoga lærer, Mindfulness instruktør, Coach, Stress Coach – og meget mere…
Læs mere om mig …

Følg JETTE BLOK

En kommentar til “Kom hjem … til dig selv…”

Skriv en kommentar