Hvornår er mobning, mobning … ?

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg er en kende i det lyserøde felt.

Det røde er jeg trådt ud af. Trods alt.
Det der med at smede, mens jernet er koldt (lunkent…) forsøger jeg at lære…

Min tilstand skyldes en situation, som udspillede sig på min søns skole forleden. En situation, som ramte medier – både trykte og skrevne. Du er måske faldet over den.

En situation, hvor 2 drenge udstilles i en stor flok – og hvor en oplægsholder udnytter den situation, ved at poste en noget misvisende video bagefter. En video der lægges ud kort tid efter – så kort tid, at det er tydeligt, at oplægsholder blot forlod salen efter situationen – og på ingen måde selv tog ansvar i at løse situationen – til trods for, hun var direkte medvirkende til den.

Videoens kontekst kan børnene som var tilstede ikke genkende (det viser sig både på Facebook og hvad jeg har hørt fra min søn og lærere). Jeg hentede min søn ca. 1 min. efter episoden foregik – han var mildest talt chokeret over det, som var sket og over den tilgang oplægsholder havde.

Videoen indeholder faktuelle fejl.

Lærere er chokerede.

Ledelsen på skolen ligeså.

Så hvornår er mobning, mobning.

Min holdning er helt klar her.

Elever, forældre og sågar skoleledelsen har skrevet og ringet og indtrængende bedt om videoen blev fjernet. INDTRÆNGENDE. Både online og offline.

Korrekt, oplægsholder nævner ikke navne eller skole – det ændrer bare ikke på, at de 2 drenge føler sig voldsomt udstillet – på den helt forkerte måde.

Det er så hamrende trist.

Så hvornår er mobning, mobning.

Er det, når man som kendt person ikke vil tabe ansigt – og derfor fastholder sin RET til at have en sårende video liggende?

Jeg blev selv blokeret af oplægsholderen, efter at have ytret min mening – både i en privat besked og senere på hendes Facebook. Fik en besked på twitter om, at jeg skulle lave noget mere mindfulness…Hun var tydeligvis løbet tør for argumenter.

Beklager, når voksne mobber børn på denne måde – sygeligt fastholder sin ret, selvom flertallet tydeligt er i mod, så bakker jeg de børn op – det er også mindfulness…og kærlighed…og omsorg.

En ting har vores kære børn da har lært af denne omgang … At de sociale medier ikke altid giver det retvisende billede. At visse ”kendte” desværre udnytter en ubehagelig situation til sin egen publicity – og på ingen måde hører efter hverken børn, forældre eller skoleledelse.

For mig er det faktisk kun EN der mobber her – og den mobning fortsætter, da videoen stadig er online.

Jeg fatter ikke, at man kan have så lidt respekt for andre mennesker, som hun har. Hvor er det ualmindeligt trist og hvor jeg dog håber, at hun genovervejer at fjerne den video, som sårer så meget og skader så meget.

Hendes kommende foredrag hedder i øvrigt Sindssyg Kælling.

I rest my case.

Følg JETTE BLOK

En kommentar til “Hvornår er mobning, mobning … ?”

Skriv en kommentar